‘Joske’ POLÁK komt muurtjes metselen

Zeven op zeven. Dat schitterende rapport legde Josef Polák in januari van dit jaar voor tegen ons eigenste GREENYARD Maaseik. Polák - laat ons hem gerust ‘Joske’ noemen met zijn 2m02 - speelde de pannen van het dak in de return van de achtste finales van de CEV-cup.

Thuis hadden we České Budějovice met 3-1 verslagen, maar ginds kregen we een pandoering van jewelste. Drie-nul, met als één van de uitblinkers middenman Polak, die met zijn 7 op 7 aan 100 procent scoorde. Wat daarna volgde, tartte alle verbeelding voor het Boheemse publiek: 9-15 voor Maaseik in de Golden Set.

Polák had indruk gemaakt en wij hopen dat hij dat ook zal toen nu hij het rode shirt van České Budějovice inruilt voor ons rood.

De 24-jarige dubbele meter speelde vier van de laatste vijf seizoenen bij dezelfde club in het stadje van het Budweiser bier. Met succes: in 2019 pakte hij de landstitel, in 2021 de beker en vorig seizoen de Supercup.

Met de nationale ploeg van Tsjechië kan hij zo mogelijk nog meer adelbrieven voorleggen. Die beleeft momenteel een hoogconjunctuur, want vorig jaar won ze de Golden European League, na poulezeges tegen onder meer België en Estland. In de finaleronde rekenden ze af met zowel Oekraïne als titelverdediger Turkije.

In de jeugdploegen van Tsjechië speelde onze aanwinst al een hoofdrol: op het EK -19 jaar van 2017 hielp hij Tsjechië aan goud met 3-2 winst tegen de beide grootmachten Rusland en Italië.

Een jaar later, op het EK -20 jaar blonk hij nog feller uit. Tsjechië verloor weliswaar de finale van Rusland met 2-3, maar Polak kreeg een plekje in het Dream Team als beste middenaanvaller van dat EK.

Wij kennen in ons land intussen de waarde van Poolse bouwvakkers. En ook al is deze Polák een Tsjech, wij gaan ervan uit dat hij veel muurtjes zal komen metselen aan ons net.

Josef POLÁK: ° 11 februari 1999, 2.02m.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be