Voorstelling

Woord van de voorzitter

Beste volleyballiefhebbers,
Beste lezers,

Bij het schrijven van dit voorwoord realiseer ik mij hoe langer hoe duidelijker dat dit seizoen een heel bijzonder jaar gaat worden. En dit op velerlei vlakken.

Vooreerst ziet de organisatie van onze club er helemaal anders uit dan enkele jaren geleden. Waar vroeger de lijnen werden uitgezet door enkele mensen, hanteren we nu sinds enkele jaren een volledig andere werkwijze. Vandaag verloopt de werking van de club via een dagelijks bestuur met een sportieve en een commerciële cel en een uitgebreide groep mensen die zich dagelijks inzetten.

Daarboven staat de Raad van Bestuur die de uiteindelijke beslissingen neemt, de budgetten bepaalt, de werking controleert én de toekomst van de club uitstippelt. De organisatie van onze club staat dus op stevige poten. De toekomst is gewaarborgd.

Ook sportief gaat het goed.

We zijn het intussen al gewoon dat op het einde van elk seizoen heel wat spelers andere oorden opzoeken. Dat is niet omdat ze in Maaseik niet tevreden waren, maar de spelersmakelaars vertellen nu eenmaal altijd dat het gras elders nóg groener is. Hoe meer wissels, hoe meer de kassa rinkelt. En er zijn zelfs spelers die dat geloven. Of je gelukkiger wordt door voor wat meer geld elders op de reservebank te gaan zitten, is maar de vraag.

Maar niet getreurd. Onze trainers en de groep werken hard om er weer een stevig geheel van te maken. Wonderen komen in de sport zelden voor. We moeten dus wat geduld hebben. En we merken dat de andere ploegen ook niet stilzitten. De concurrentie wordt scherper maar dat brengt ook meer spanning mee. Het is wel te betreuren dat we maar met acht ploegen spelen. Dus minder wedstrijden en weer een nieuwe formule. We zien wel.

En het bijzondere jaar?

Op 17 maart bestaat onze club exact 60 jaar: dat is al heel bijzonder op zichzelf. Bovendien is Noliko/Greenyard dan ook 35 jaar sponsor en heb ikzelf het geluk gehad 35 jaar voorzitter te mogen zijn. Maar feesten is voor later. Van feesten gesproken: de Super VIP-avonden die onder impuls van de Raad van Bestuur worden georganiseerd, kennen een geweldig succes. Dat is goed voor de sfeer (én goed voor onze kas).

Als u dit leest, is het seizoen al een flink stuk opgeschoten. Toch wens ik ieder van onze supporters nog enorm veel plezier want de grote wedstrijden moeten nog komen. Ik dank zoals elk jaar opnieuw onze sponsors, met Greenyard op kop. We gaan ons best doen om u maximale return te geven. Tot op het feest van 17 maart!

Mathi Raedschelders
Voorzitter

Woord van de burgemeester

Beste collega-volleyballiefhebbers,

Tijdens het nadenken over dit voorwoordje dwalen mijn gedachten af naar het vorige seizoen. Een seizoen dat ik startte als gewone supporter en waar ik zag dat onze ploeg zware concurrentie kreeg en niet alleen van Roeselare. Van een finale durfden we nog niet dromen. Een seizoen dat ik in de tweede helft plots als burgemeester-supporter mocht volgen. Samen met mijn collega’s genoten we en leefden we volledig mee in de spanning.

Die spanning, ja die was er op het einde van het seizoen toen we toch de finales haalden. Wat een thrillers en wat een reclame voor onze sport. Op Facebook postte ik eerst dat we kampioen zouden worden in onze eigen stad. Het mocht helaas niet zijn. Onmiddellijk maakte ik een nieuwe post: “Ik heb me vergist, het is volgende zaterdag dat we kampioen worden, we winnen immers altijd in Roeselare.” Met een serieuze delegatie trokken we naar Roeselare. Ik zag een rode muur van supporters en was hierover trots.

Het begin was moeilijk maar we bleven erin geloven en we bleven supporteren. Dat was voor de delegatie van het college niet zo evident want wij zaten tussen de supporters van Roeselare. Een mirakel voltrok zich voor onze ogen en mijn woorden kwamen gelukkig uit. Onze 16de titel werd binnengehaald.

Winnen is geloven, is teamwork van de staf, van de coaches, van de ploeg en zelfs van de fans. Fantastisch werk werd geleverd. GREENYARD Maaseik mag en moet ook dit seizoen weer onze naam, onze stad vertegenwoordigen. Wij gaan hen daarin verder steunen. En stiekem hopen we natuurlijk op topprestaties en misschien zelfs een prijs.

Heel veel succes namens de stad Maaseik,

Johan Tollenaere
Burgemeester 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be