30-10-2012 : Bekerteam miniemen jongens A : Circuittornooi Zoersel

Het A-bekerteam bij de miniemen jongens bestaat dit jaar uit volgende spelers:

Michiel Janssen, Brecht Michiels, Liam Mc Cluskey, Wout Wijnen, Jeff Colla, Berre Peters en Joost Peeters. Met het voltallige team werden  de eerste 3 bekertornooien prima afgewerkt en ter voorbereiding op de volgende ronde zijn we het eerste circuittornooi van het seizoen in Zoersel gaan spelen. Het klassieke verhaal: Erg vroeg uit de veren, 7u15 aan de sporthal vetrekken, tussenstations in Dilsen en Houthalen, om zo met een afgeladen vol NOLIKO busje naar Zoersel te rijden.

Voormiddag speelden we de poulewedstrijden in volgorde tegen PNV Waasland, Roeselare 1 en Amigos Zoersel. Wie dacht dat we ’s ochtends vroeg traag op gang kwamen had het goed mis. PNV werd helemaal overklast. Waar we zelf prima opslagdruk konden omzetten in veel verdedigend werk, inclusief tegenaanval, kon PNV ons maar zelden onder druk zetten. We scoorden behoorlijk vlot op alle posities en konden de hoofdopdracht van de dag (“ elkaar coachen in juiste startposities” ) prima oppikken. Een vlotte 2-0 winst was een evidente uitslag.

Onmiddellijk na deze partij stonden de mannen van Roeselare te wachten om ons te bekampen. Zij leken beter gewapend te zijn, met enkele vaardige spelers in hun team. Maar ook in deze wedstrijd werden de taken prima vervuld door onze jongens. Af en toe werd er indrukwekkend aangevallen, opslagen waren prima, organisatie klopte! Dus ook de jongens van Roeselare moesten de wet van de sterkste ondergaan. Opnieuw 2-0.

Derde en laatste poulewedstrijd was tegen de thuisploeg, Amigos Zoersel. Zij hadden 1 speler in de rangen die er bovenuit stak. Hem afstoppen leek de belangrijkste taak te worden. Via prima uitvoering van taktische opdrachten spurten we in de eerste set naar winst. In die eerste set werden er wel nog 6 opslagen gemist. Na een time out bij 15-12 met de opdracht geen risico meer te nemen in opslag misten we er geen enkele meer. Toen was er geen houden meer aan! Spurtje naar 25-12! De groepswinst en bijhorende kruisfinale wenkte. In de 2de set sputterde de NOLIKO motor ineens. Vooral in receptie kwamen we onder druk. We maakten wat meer fouten en kwamen al snel een zestal punten achter. Langzaam maar zeker haalden we de achterstand in om net op tijd bij te benen. We kregen een zinderend einde van de set. Ondanks opslagfout bij setpunt hielden we het hoofd koel en klaarden we de klus met het kleinste verschil en 28-26. Opnieuw 2-0 dus en groepswinst.

Nu was het hoog tijd om samen een spaghetti’ke te nuttigen. Na de pauze stond de kruisfinale tegen Lizards Lubbeek op het menu. Stevig ploegje, de mannen uit Lubbeek. Maar ook zij waren niet opgewassen tegen ons zevental. We speelden erg degelijk, heel weinig fouten en op enkele mooie scores van de tegenstander na, kwamen we niet in de problemen. 2-0 winst en op naar de finale!

Finale tegen Booischot. Klassiek een degelijk team, ook nu! 2 grote jongens met behoorlijk wat aanvalspower. Maar kijk, dat hebben wij ook! Van bij het begin namen we enkele puntjes voorsprong. Maar Booischot klampte goed aan. Hun jumpfloats brachten ons af en toe toch even van de wijs. We moesten alle zeilen bijzetten om het overwicht te behouden. Opnieuw bleven we kalm, voerden we onze taken uit en wonnen we verdiend de eerste set. Maar winst was zeker nog niet binnen. De mannen van Booischot beten goed van zich af in de tweede set. Opnieuw was de puntenkloof nooit groter dan vier tot vijf punten, maar wel steeds in ons voordeel. We hielden ondanks enkele receptiemissers tegen het einde de bovenhand en wonnen dik verdiend het tornooi! 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments