24-11-2012 : D04 - gewestelijke scholieren dames : VC Tongerlo - NOLIKO Maaseik

Vandaag moesten we naar Tongerlo, de sterkste tegenploeg van de reeks. In de heenronde hadden we met 3-0 gewonnen en ook vandaag hadden we er vertrouwen in.

In de voormiddag moesten we eerst een andere klus klaren : de jaarlijkse mandarijnenverkoop !  Jo en Riet  namen elk 4 dames mee die er in slaagden in een recordtempo  hun hele voorraad aan de man te brengen. Goed gedaan meisjes! Na vlug een broodje Panos verorberd te hebben vertrokken met goede moed richting Tongerlo waar we om 12u30 aan de match begonnen.

De eerste set begon goed maar die van Tongerlo lieten al snel zien dat ze zich niet gingen laten doen en  kwamen al vlug op voorsprong tot 11-6. Daarna kwamen we door enkele goede opslagen van Annelore W. terug bij tot 12-11 en de net-opslagen  van Natasha, die gelukkig telkens aan de goede kant van het net terecht kwamen, en de mooi afgewerkte ballen van Jana in het midden zorgden voor  een voorsprong van 15-20. Die gaven we niet meer uit handen en haalden de set binnen met 20-25.

Set 2 begon ook veelbelovend met 4 opslagen van Geert op rij maar toen  ging het snel van 1-4 naar 7-4 en werd het tijd voor een eerste time-out. Na de nodige aanwijzigingen van Marc ging het weer beter en  kwamen we bij tot 9-9. Toen staken die van Tongerlo een tandje bij met goede  opslagen en mooie aanvallen en in geen tijd stond het 16-10. Na een 2de TO beenden we weer bij tot 20-20 maar toen maakten wij de fouten ( slechte recepties en aanvallen in het net ) en verloren de set met 26-24. De eerste verliesset van het seizoen was een feit !

In set 3 startte de ingekomen Annelore L met een ace maar Tongerlo was niet onder de indruk en liep uit tot 6-1. Marc nam een TO en gaf , deze keer iets luider, weer de broodnodige instructies. Het kon echter niet baten en het was alsof we aan de grond genageld stonden. We hadden geen antwoord op de goede opslagen van Tongerlo en de recepties vlogen naar alle kanten, behalve naar de passeur.  Deze set verloren we jammerlijk met 25-12..

Set 4 was helemaal om snel te vergeten, niks lukte en we lieten ons gewoon vernederen door een goed draaiend Tongerlo. Deze set eindigde op 25-9 !

Als conclusie kunnen we alleen maar benadrukken waar Marc steeds op hamert : we moeten ( veel ) meer bewegen en vooral geen schrik van de tegenstander hebben !

En Hanne, we hebben je gemist !

Riet

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments