21-10-2012 : Mini’s 2 naar het Regiotornooi te Eisden

Zondag 21 oktober was het weer het zo ver.. Het eerste regiotornooitje van dit seizoen en onze mini’s 2 keken er alvast heel erg naar uit na anderhalve maand goed getraind te hebben.

Zondagmorgen om 10uur stonden 12 frisse spelertjes toch wel een beetje zenuwachtig te wachten in de sporthal van Eisden, niet wetende wat hen te wachten stond! Allemaal samen een beetje opgewarmd en huppakee klaar om aan het echte werk te beginnen! 3 ploegjes speelden telkens een wedstrijdje terwijl de andere 3 een wedstrijdje pauze hadden! De eerste spelvorm ging als volgt : de bal vangen boven het hoofd, botsen tegen de grond en over het net toetsen, heel snel naar de partner lopen achter in het veld, de 10 geven en wisselen!

Luca en Toon, Sam en Lukas en Lino en Stijn mochten de spits afbijten! En eens begonnen waren de zenuwen onmiddellijk verdwenen! Alle 3 de teams sloten hun eerste wedstrijdje winnend af, van een gouden start gesproken! Later bleek dat de 3wedstrijdjes voor de pauze allemaal gewonnen werden door deze heren. Was de spelvorm dan toch te gemakkelijk? Absoluut niet. Goed teamwork, supermotivatie en vooral goed volleybal bezorgden hen de overwinningen!

 Bente en Caroline, Dythe en Annabel en Seppe en Pieter-Jan hadden het iets moeilijker met hun eerste wedstrijdje! De zenuwen die toch wel een beetje parten speelden en vooral het te snel willen spelen van de bal zorgden voor kleine foutjes. Enkel Bente en Caroline speelden gelijk en de andere 2 teams verloren nipt hun wedstrijdje. Maar zeker niet getreurd, een korte pauze en er terug tegenaan. En dat deden ze ook, alle 3 de ploegjes wonnen hun 2de wedstrijdje!

Na de pauze spelvorm 2 B. Dit wil zeggen de eerste bal weer boven het hoofd vangen, opduwen en onmiddellijk over het net toetsen! Eens verliezen,gelijk spelen, winnen, het kwam er allemaal wel eens bij kijken! Maar het voornaamste wat we van deze dag moeten onthouden is dat we na 6 weken trainen al vooruitgang en goed volleybal hebben gezien bij onze spelertjes en vooral dat ze zich enorm geamuseerd hebben! 

We kunnen als fiere trainers terugblikken op een supertornooi en kijken alvast uit naar het volgende tornooi op 11 november!!

De foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum.

Nele Goyens

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments