13-10-2013 : H06 - prov. miniemen heren A : KVC Racing Genk - NOLIKO Maaseik

Zowel Genk als Maaseik hadden hun eerste 2 wedstrijden met 3 – 0 gewonnen.

We konden dus tegenstand verwachten.

Bij de start van de wedstrijd waren we een beetje onder de indruk van het vele lawaai en het enthousiasme van Genk.

We keken al vlug tegen een 4 – 0 achterstand. Niet panikeren was de opdracht. We konden deze eerste opdracht goed uitvoeren en lieten Genk zien dat we konden volleyballen. De achterstand werd in een mum omgebogen naar een 4 – 10 stand. Doordat we onze recepties goed aan het net brachten konden we ook degelijk aanvallen. Bij 15 – 24 kregen we onze eerste setbal. Genk kon wel nog 3 punten scoren maar daarna was onze eerste set binnen. 18 – 25.

Set 2 verliep wat moeizamer. De opdrachten konden niet altijd perfect uitgespeeld werden, ook al omdat Genk , eerste en tweede ballen direct overspeelden en hun float opslagen kregen we ook niet altijd onder controle. We waren deze tweede set constant op achtervolgen aangewezen. We verloren deze tweede set met 25 – 21.

Set 3 was een kopie van set 1. We waren goed georganiseerd en aandachtig. Set 3 werd gewonnen met 19 – 25.

Set 4 verliep dan alweer heel spannend. Nek aan nek tot 23 – 23. Helaas maakten wij enkele fouten en weg was set 4. 25 – 23

Set 5 moest de beslissing brengen: kalmte bewaren en ons eigen spel spelen… en dat loonde.

Een reeks goede opslagen bracht ons al vlug op een 0 – 4 voorsprong. We konden het daarna mooi afmaken met enkele mooie acties. 11 – 15.

Spelers : Liam, Brecht, Michiel, Wout, Jef, Sasja, Niels